CEV7ZNhliLqf1fnhICkiOjxuXVPRfjzX5KKfvPV4.jpeg

 

De rijke historie van Garage Wiegerinck

1887: fietsen te koop bij koperslager Wiegerinck

Het is 1887. De ontwikkeling van de auto is net begonnen, pas tien jaar later zal de eerste auto in Nederland rijden. In Goor begint Bart Wiegerinck (de overgrootvader van de huidige directeur-eigenaar) zijn eigen bedrijf en verkoopt in de koperslagerij (metaalbewerking) ook zelfgemaakte fietsen. De handel breidt zich niet lang daarna uit met motorfietsen. De eerste auto’s worden rond 1915 verkocht met roemruchte merken als Spijker, Dion Bouton en Chevrolet. Inmiddels is Wiegerinck ook taxichauffeur voor de notabelen in Goor zoals de dokter, de notaris en de burgemeester die nog niet over een auto beschikken.

1924: verhuizing naar het huidige pand in Goor

In 1924 koopt Bart I het pand aan de Kerkstraat in Goor en wordt de startlocatie uit 1887 iets verderop aan de Grotestraat vaarwel gezegd.. Op deze locatie is Wiegerinck nog altijd gevestigd. Als Bart I op 52-jarige leeftijd plotseling overlijdt doet zoon Bart II in 1925 zijn intrede. Bart II gaat door met de verkoop van auto’s en vrachtwagens en wordt daarnaast importeur van Chevrolet.

1935: dealer Chevrolet en servicedealer Opel

De band met het in 1911 opgerichte Chevrolet is hecht. Wiegerinck is één van de eerste garages die het Amerikaanse merk verkoopt in Nederland. Het importeurschap van Chevrolet wordt na de oorlog gevolgd door het dealerschap van dat merk. Daarnaast verkrijgt Wiegerinck ook het service dealerschap van Opel.

1940: Tweede Wereldoorlog

Als in 1940 de Tweede Wereldoorlog uitbreekt heeft dat grote gevolgen voor Garage Wiegerinck. Bart II is reservist en wordt tijdens de mobilisatie opgeroepen voor het Nederlandse leger. Hij wordt krijgsgevangen genomen en verbannen naar kampen in Polen en Rusland. De garage en het tankstation worden gevorderd door de Duitsers, datzelfde gebeurt door de Canadezen als de oorlog in 1945 eindigt. Pas in 1948 opent Garage Wiegerinck de deuren weer. Inmiddels werkt ook Bart III, in Goor beter bekend als Bé, mee in het bedrijf.  

De jaren 50, 60 en 70

Naast het taxibedrijf heeft Wiegerinck ook een eigen busdienst. Dat is een overblijfsel van de hechte vriendschap tussen Bart I en de familie Ter Haar, de oprichters van OAD. Die busdienst zal later ook opgaan in de OAD. Er zijn diverse dealerschappen zoals van Trabant en Renault. Al vanaf het begin heeft Garage Wiegerinck ook een tankstation. Doordat de weg E8 (nu A1) dwars door Goor loopt is het een drukte van belang rond de pompen.

1993: Bart IV en dealer Suzuki

De vierde generatie neemt het stokje over. Bart IV wordt in 1993 de directeur-eigenaar. Zijn eerste belangrijke daad: in 1995 wordt Garage Wiegerinck dealer van Suzuki. Het is een periode met tal van vernieuwingen. De afdeling onderhoud wordt uitgebreid met serviceverlening voor alle merken en types auto’s, bestelwagens, lichte vrachtwagens, campers en 4X4 voertuigen. De zorg voor en om het milieu groeit: in 1992 is het tankstation gerenoveerd en aangepast aan de laatste milieueisen. Tal van renovaties volgen in 2000 werd het hele bedrijf onder handen genomen, in 2003 wordt het tankstation opnieuw gemoderniseerd en begin 2009 volgt wederom een complete facelift met het milieu als uitgangspunt.

2005: Overname Garage Lenderink aan de Diamantstraat in Hengelo

In 2005 krijgt Garage Wiegerinck een tweede vestiging. Garage Lenderink aan de Diamantstraat in Hengelo wordt overgenomen. Dit autobedrijf is sinds 1982 dealer voor Suzuki in het gebied Hengelo, Borne, Delden en omstreken. Met deze overname wordt het bewerkingsgebied uitgebreid naar centraal Twente. Omdat Lenderink als Suzuki-dealer een begrip in Hengelo en omgeving is, wordt de naam niet meteen gewijzigd.

2009: Wiegerinck Groep wordt Wiegerinck

De naam Wiegerinck burgert steeds meer in. Vandaar dat in 2009 wordt besloten om één naam te hanteren: Wiegerinck Groep, in 2012 gevolgd door de nog eenvoudiger en allesomvattende naam Wiegerinck.

2013: overname Suzuki-dealer Willie Harberink in Oldenzaal

Vestiging nummer drie is een feit. Begin 2013 neemt Wiegerinck Suzuki-dealer Willie Harberink aan de Textielstraat in Oldenzaal over. Eind 2014 verhuist de Oldenzaalse Wiegerinck-vestiging naar de Schelmaatstraat 25 (vlakbij de Gamma). Met de verkoop van brommobielen is Wiegerinck nu ook op die markt uiterst actief.

2021: Garage Wiegerinck: vertrouwd en altijd dichtbij

Anno nu staan in alle drie de vestigingen van Wiegerinck – aan de Kerkstraat in Goor, aan de Diamantstraat in Hengelo en aan de Schelmaatstraat in Oldenzaal – professionele en enthousiaste medewerkers klaar om de klanten vakkundig te helpen. Of het nu koop, lease, particulier, zakelijk of onderhoud is: Wiegerinck is uw partner in duurzame mobiliteit.