Brommobielen Bart Wiegerinck

Specialist in brommobielen

Sinds 1995 rijdt ook de brommobiel over de Nederlandse wegen. En het aantal brommobielen groeit nog steeds gestaag. Ook Garage Wiegerinck heeft zich met de vestigingen in Goor, Hengelo en Oldenzaal toegelegd op dit handige voertuig. Dat maakt ons dé brommobielspecialist van Twente!

Een brommobiel wordt nog vaak verward met een gehandicaptenvoertuig, maar het zijn toch echt twee totaal verschillende voertuigen met elk een andere wetgeving.

Goedkoop rijden

Voor een brommobiel volstaat een bromfietsrijbewijs en daarnaast hoeft geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald. Dit komt omdat volgens het reglement verkeersregels de brommobiel wordt gedefinieerd als een bromfiets  met meer dan twee wielen en een carrosserie. De brommobiel, ook wel minicar, genoemd rijdt zuinig op diesel met een electronische injectie. Een brommobiel mag nagenoeg overal rijden, alleen snelwegen en een enkele 80-km weg zijn uitgezonderd.

De brommobiel: voor jong en oud

Veel jongeren kiezen ook om veiligheidsredenen voor een brommobiel  in plaats van een bromfiets voordat ze overstappen naar een auto. Garage Wiegerinck heeft zich gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van brommobielen. Voor jongeren hebben wij speciale regelingen waardoor goedkoop en vooral veilig met een brommobiel kan worden deelgenomen aan het verkeer.

Wij zijn niet voor niets dé brommobielspecialist van Twente want bij Garage Wiegerinck staat in Goor, Hengelo en Oldenzaal een team voor u klaar dat helemaal thuis is in de wereld van de brommobiel. Om het nog mooier te maken: bij ons kunt u terecht voor alle merken!